Lucky Charms Rainbow

Friday, March 15, 2013

Bagaimana untuk mencegah pertumbuhan bakteria di dapur Bagaimana untuk mencegah pertumbuhan bakteria di dapur hanya dengan beberapa peraturan, mencegah bakteria panoszenia, di setiap penjuru

Menggunakan hanya beberapa peraturan, mengelakkan bakteria panoszenia di setiap penjuru. Walaupun mereka tidak melihat dengan mata kasar, saya percaya bahawa terdapat kira-kira satu juta. Basuh tangan dengan kerap semasa memasak apa-apa. Sabun perlu diletakkan dengan cecair pencuci. Ia sering mengingatkan orang lain keperluan untuk banduan untuk membasuh tangan mereka sebelum dan selepas setiap aktiviti. Kajian menunjukkan bahawa membasuh tangan dengan air bukan sahaja membunuh bakteria, tetapi dengan air suam, ya. Basuh papan pemotong dan peralatan serta-merta selepas digunakan. Basuh buah-buahan dan sayur-sayuran sebelum memasukkannya ke dalam peti sejuk. Ini akan menghalang bahan-bahan toksik di dapur. Makan hidangan yang disediakan sekurang-kurangnya 2 jam selepas tukang masak, dan tidak meninggalkan sisa di atas pinggan. Kajian menunjukkan bahawa selepas 2 jam, bakteria mula membiak. Apabila daging masak, warna perubahan, tidak membuktikan bahawa ia sudah masak. Mereka masih boleh menjadi bakteria yang berbahaya kepada manusia, jadi anda perlu melabur dalam termometer memasak, yang digunakan untuk memeriksa jika daging dimasak telah mencapai suhu yang diperlukan untuk membunuh bakteria.

No comments:

Post a Comment